УДАРНИ ВЕСТИ! СЕ ЧИНИ ДЕКА ВЛАДАТА НА В.БРИТАНИЈА ТИВКО ГО ОТСТРАНУВА ОДОБРЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА НА мPHК BAKЦИНИТЕ КАЈ БРЕМЕНИ ЖЕНИ И ДОИЛКИ

УДАРНИ ВЕСТИ! СЕ ЧИНИ ДЕКА ВЛАДАТА НА В.БРИТАНИЈА ТИВКО ГО ОТСТРАНУВА ОДОБРЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА НА мPHК BAKЦИНИТЕ КАЈ БРЕМЕНИ ЖЕНИ И ДОИЛКИ

Од Регулаторната агенција за лекови и здравствени производи, која ги регулира лековите,
медицинските помагала и крвните компоненти за трансфузија во Велика Британија.


Резиме на извештајот за јавна проценка за вaкцина против KOBИД-19 Pfizеr/BiоNTеch
Ажурирано на 16 август 2022 година

3.4 Токсикологија

Заклучоци за токсичност
„Во контекст на Регулативата 174, се смета дека во моментов не може да се обезбеди доволно
докази за безбедна употреба на вaкцината кај бремени жени: сепак, употребата кај жени со
репродуктивен потенцијал може да биде поддржана под услов здравствените работници да се
советуваат и да исклучaт можна бременост пред вaкцинацијата. Жените кои дојат исто така не
треба да се вaкцинираат“.

Сликава тука, во случај на некој да му текне да си го избрише сопствениот извештај


Целиот извештај тука:

https://www.gov.uk/government/publications/regulatory-approval-of-pfizer-biontech-vaccine-for-covid-19/summary-public-assessment-report-for-pfizerbiontech-covid-19-vaccine

Сликава во случај да им текне да си го избришат сопствениот извештај

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!