ukraincite koristat civili kako ziv stit

УКРАИНЦИТЕ КОРИСТАТ ЦИВИЛИ КАКО ЖИВ ШТИТ, СО ЦЕЛ ДА СЕ ЗГОЛЕМИ БРОЈОТ НА ЦИВИЛНИ ЖРТВИ ЗА КОИ РУСИЈА ЌЕ БИДЕ ОБВИНЕТА – (ВИДЕО)

МЕДИУМИТЕ ГО КРИЈАТ ОВА!

Западните и домашните медиуми секојдневно „исфрлаат“ околу 30 написи преку кои директно ја обвинуваат армијата на Руската Федерација за воени злосторства бидејќи целат на болници, училишта и театри и покрај сите докази дека голем дел од овие експлозии биле предизвикани од украинскиот неонацистички баталјон Азов, разнесувајќи ги овие објекти во обид да се шири антируска пропаганда.

Од почетокот на воената операција во Украина, руската армија се соочува со тешка задача поставена од украинските сили кои користат цивилни објекти и цивили како жив штит, во обид да го зголемат бројот на цивилни жртви за кои Русија ќе биде обвинета.

Артилерија паркирана меѓу блокови згради, снајперисти во болници и солитери, сето тоа е дел од тактиката на украинските сили кои не користат никаков воен код.

Досега се појавија фотографии и видеа на кои се гледа како Украинци ги користат цивилните објекти, но на видеото објавено синоќа на Телеграм се гледа како баталјон се крие во училиште во Украина каде дури може да се види како се подготвуваат за одмор.

Дали мислите дека CNN, Blic, Pink, FOX ќе објават вакви класични докази дека Украинците ги користат училиштата како места за криење и дејствување и со тоа ги загрозуваат животите на најмладите? Се разбира дека не.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!