УШТЕ ЕДНА ЗЕМЈА ЗЕМАНА „ЗА ПРИМЕР“, СИНГАПУР, СЕГА ИМА ИСТ ВИШОК СМРТНОСТ КАКО ШВЕДСКА!

УШТЕ ЕДНА ЗЕМЈА ЗЕМАНА „ЗА ПРИМЕР“, СИНГАПУР, СЕГА ИМА ИСТ ВИШОК СМРТНОСТ КАКО ШВЕДСКА!

Неодамна објавивме дека Јужна Кореја, давана како пример за успехот на *мерките* и *протоколите*, достигна исто ниво на прекумерна смртност како Шведска.

И покрај одржувањето на инфекциите на минимум се до масовна администрација на вакцините, земјата заврши со ист вкупен број на смртни случаи како Шведска – која имаше многу релаксиран пристап за справување со Кoвид. Јужна Кореја го „стекна“ вишокот на смртност во еден голем пост-вaкцинален бран во текот на март оваа година.

Друга земја во која е забележан бран на прекумерна смртоност после вaкцинацијата е Сингапур. Во октомври минатата година вишокот на смртност достигна 30 отсто, и не се врати на нула се до крајот на јануари. Сега се чини дека Сингапур и се придружи на Јужна Кореја во рангот на земјите „мерки и протоколи до вaкцинација“ за да постигне паритет со Шведска. Овој март, земјата доживеа втор смртоносен пост-вaкцинален бран, кој го зголеми вишокот на смртност над 30% – како што е прикажано на графиконот подолу:

Имајте на ум дека, до почетокот на март, Сингапур администрирал доволно бустер дози за да покрие речиси 70% од населението – многу повеќе од Британија или Соединетите Американски Држави (види подолу). Така, вакцинирањето на речиси 80% од постарите од 80 години и речиси 90% од оние на возраст од 60-79 години, а потоа „бустање“ на сличен процент граѓани, не спречи два смртоносни пост-вaкцинирани бранови.

Меѓутоа, Сингапур не е единствената земја што е на пат кон својот втор, смртоносен пост-вaкцинален бран. И покрај тоа што рано го презеде водството во „трката за вaкцинација“ и 80% од над 60-тите беа двојно вaкцинирани до средината на јануари, Израел сега забележа два брана каде што вишокот на смртност надмина 30%. Всушност, во последниот бран во земјата, вишокот на смртност надмина 40% – нешто што не се случи во 2020 година!

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!