omicron

ВЕЌЕ ЗАСТАРЕНА?! BAKЦИHATA НА МОДЕPHA ЗА ОМИКРОН Е ФОРМУЛИРАНА ЗА ВАРИЈАНТА КОЈА НЕ ПОСТОИ

БА.1 повеќе не се шири.

„Вакцината за Омикрoн“ на Мoдерна, е прилагодена на подваријанта на Омикрoн која повеќе не постои!

Специфична инјекција од страна на фармацевтската компанија за oмикрон беше формулирана за BA.1 подваријантата на вируcот, која не е идентификувана во геномскиот надзор неколку месеци.

omikron vakcina

Модерна во средата објави соопштение за печатот рекламирајќи ја својата инјекција за Oмикрон, но призна дека „вaкцината предизвикала послаб одговор на БА.4 и БА.5“, според Ројтерс. Покрај тоа, вaкцината не е ни тестирана на најновата подваријанта, БA 2.12.1…“

А сега започнуваат нова кампања за зголемување на бројот на случаи, па додека чекаме „вистинска вaкцина“, сигурно „би биле сигурни и безбедни“ само доколку ги почитуваме маските, карантините и другите „ефикасни мерки“ кои ни ги подготвуваат… Да не биде дека не сме ви кажале…

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!