(ВИДЕО) ДРАМА ВО ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ: ОЧИ ВО ОЧИ - ХРВАТСКИ ПРАТЕНИК ГО ПРОГЛАСИ ТРУДО ЗА ДИКТАТОР ОД НАЈЛОШ ВИД

(ВИДЕО) ДРАМА ВО ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ: ОЧИ ВО ОЧИ – ХРВАТСКИ ПРАТЕНИК ГО ПРОГЛАСИ ТРУДО ЗА ДИКТАТОР ОД НАЈЛОШ ВИД

Канадскиот премиер Трудо се соочи со остри критики за време на неговата посета на Брисел кога европратеникот Мислав Колакушиќ го обвини дека спроведува „диктатура од најлош вид“ која „гази жени со коњи“.

„Канада… стана симбол на кршење на граѓанските права под вашата квази-либерална чизма во последниве месеци“, рече Колашиќ.

„Бидете уверени дека граѓаните на светот, здружени, можат да го запрат секој режим кој сака да ја уништи слободата на луѓето, било да е тоа преку бомби или преку штетни фармацевтски производи,“ завршува Колакушиќ.

Колакушиќ не е првиот европски политичар кој наводното „либерално“ владеење на Трудо го нарече лицемерие – претходно оваа година романскиот европратеник Кристијан Терхес рече „Тој е точно како тиранин, диктатор. Тој е како Чаушеску во Романија“.

Погледнете го неговото целосно обраќање, очи во очи со Трудо среде Брисел на следното видео:

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!