ВИШОКОТ НА СМРТНОСТ ВО АВСТРАЛИЈА ПРОДОЛЖУВА ДА СЕ ВЛОШУВА! ЕВЕ ЗОШТО!

ВИШОКОТ НА СМРТНОСТ ВО АВСТРАЛИЈА ПРОДОЛЖУВА ДА СЕ ВЛОШУВА! ЕВЕ ЗОШТО!

Австралискиот Завод за статистика штотуку ја објави својата најнова статистика за смртност од сите причини, статистика која заостанува околу 3 месеци поради времето потребно за обработка на податоците. Таа дава ужасна слика за ефектите од политиката на јавно здравје со околу 15.000 прекумерни смртни случаи од октомври 2021 година (црвената површина на графиконот претставува вишок смртни случаи над претходните горни граници). Во јули 2021 година – кога немаше вишок смртни случаи од какво било значење, имаше координирани напори од министрите за здравство сите да се „вaкцинираат“ и третман на „варшавско гето“ кон оние што не го направија тоа.

Како резултат, до 5 октомври 2021 година, 80% од возрасната популација на Австралија ја примиле својата вaкцина против Кoвид. Потоа се случи нешто „неочекувано“ – како што може да се види на графикот. Стапката на смртност од сите причини се зголеми – и никогаш повеќе не се намали! Продолжува со 10% над основната линија, што е еквивалентно на околу 15.000 екстра смртни случаи годишно.

Со оглед на тоа што владата сама си ја постави задачата дека „нивната работа беше да не умрете“ – со што всушност сакаа да кажат „Ќе го затвориме или ќе му ги одземеме основните човекoви права на секој што нема да постапи како што му е кажано, затоа што ние знаеме подобро од вас! “ – тогаш би сакал да знам кој ќе ја преземе одговорноста за убиството од небрежност на 15.000 Австралијци? Гледате, не е доволно што мислеа дека ја прават вистинската работа. Владата наметна „здравствени наредби“ кои не само што никогаш не се покажаа како од кoрист и се спротивставија на претходно-воспоставениот план за пандемија, туку и основата докази за нив беше скриена од јавноста. Тие здравствени наредби уништија животи и продолжуваат да уништуваат (и, навидум, завршуваат) животи. Владата не е некој апстрактен ентитет, тоа се луѓе – и тие луѓе подлежат на истите закони што ги подлежиме ние останатите, дури и ако мислат дека не се. Не е доволно само да заборавиме и да продолжиме како ништо да не било. Некој треба да одговори за 15.000 смртни случаи за кои презеде одговорност кога наметнаа здравствени наредби кои имаа последици за кои беа предупредени во септември 2021 година. И тоа, веројатно, треба да ги вклучи и оние што ги овозможуваа носителите на одлуки.

Инаку, ние од Коловрт, пишувавме за слична вака ситуација во Велика Британија овде, и овде,  па дури и дел од мејнстрим медиумите кај нас успеаа нешто да фатат од оваа, засега се уште занемарена, но застрашувачка приказна за убиствената хистерија.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!