vladimir zelenski tvrdi pobeda na ukraina

ВЛАДИМИР ЗЕЛЕНСКИ ПОВТОРНО НЕ ЗНАЕ ШТО ЗБОРУВА? ТВРДИ: ПОБЕДАТА НА УКРАИНЦИТЕ Е НЕИЗБЕЖНА

На едно од видеата што се појавија повторно се обрати Владимир Зеленски и рече дека победата на Украина е неизбежна, нагласувајќи дека не е можно да се предвиди крајот на конфликтот.

„Многу градови и заедници сè уште се под привремена контрола на руската армија“, рече Зеленски, додавајќи дека не се сомнева дека е само прашање на време кога украинската армија ќе ја ослободи нејзината земја.

Зеленски претходно во своето обраќање укажа на фактот дека специјалната воена операција, која започна на 24 февруари, влезе во третиот месец.

Тој рече дека нема едноставен одговор на прашањето кога Украинците ќе ги победат Русите, додавајќи дека победата и мирот ќе дојдат побрзо ако секој Украинец се бори.

„За Русија да бара мир, секој Украинец мора да се бори“

„Кога ќе победиме, сите ќе го почувствуваат тоа. Кога ќе дојде мирот, сите ќе го видат. Но, за да се случи тоа, треба да размислиме. Мораме да размислуваме секој ден за да го направиме престојот на окупаторите на нашата земја понеподнослив“, нагласи Зеленски и додаде дека секој Украинец мора да ја брани својата слобода.

„За Русија да бара мир, секој Украинец мора да се бори. Затоа што секој ден на борба сега додава години мирен живот по оваа војна. По нашата победа“, заклучи Зеленски.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!