ВОНРЕДНО: ЦДЦ ГИ ЛАЖИРАЛ ПОДАТОЦИТЕ КАКО БИ ГИ ОДОБРИЛ BAKЦИHИТЕ ЗА KOBИД 19 ЗА МАЛИ ДЕЦА!

ВОНРЕДНО: ЦДЦ ГИ ЛАЖИРАЛ ПОДАТОЦИТЕ КАКО БИ ГИ ОДОБРИЛ BAKЦИHИТЕ ЗА KOBИД 19 ЗА МАЛИ ДЕЦА!

ЦДЦ покажа лажни податоци за ризикот од KOBИД-19 кај малите деца кога стручните советници за вaкцини на оваа агенција гласаа да ги препорачаат вaкцините за Кoвид-19 на деца на возраст од 6 месеци.

Агенцијата објави студија пред печатење (https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2022.05.23.22275458v1) која ги рангира причините за смрт кај децата. Тврдеше дека покажува дека KOBИД-19 е водечка причина за смртност на деца во САД за време на пaндемијата, но набљудувачите брзо укажаа на големите празнини во податоците.

Трудот го рангира KOBИД-19 во првите шест причини за смрт кај возрасните групи 0-19, вклучително и под една година, 1-4 години, 5-9 години, 10-14 години и 15-19 години. Нејасно е зошто авторите вклучуваат 18-годишни и 19-годишници во педијатриските податоци.

Сепак, еден погрешен аспект на трудот е тоа што ги споредува кумулативните смртни случаи од KOBИД-19 со годишните стапки за други причини за смрт. На пример, во возрасната група од 1 до 4 години, документот ги рангира кумулативните смртни случаи од KOBИД-19 како 5-та водечка причина за смрт, пред срцевите заболувања и грипот. Но, понатаму на листата, таа е рангирана на осмото место по годишни смртни случаи од KOBИД-19. За секоја возрасна група, кумулативната стапка на смртност од KOBИД-19 е повеќе од двојно поголема од годишната стапка на смртност.

Друг голем проблем со презентацијата на податоците на ЦДЦ е спојот на смртните случаи предизвикани директно од KOBИД-19 наспроти оние за кои KOBИД-19 беше само фактор „придонес“. Авторите наведуваат дека „ние го сметаме само KOBИД-19 како основна (наместо придонесувачка) причина за смрт“, но тоа е неточно, и веќе е докажано како неточно.

Трудот цитира податоци од Националниот центар за здравствена статистика, кој ги табелира смртните случаи од KOBИД-19 со вклучување на сите уверенија за смрт во кои се споменува KOBИД-19, а не само случаи каде што тој бил примарна причина за смрт. Кога податоците се обработуваат годишно и вклучуваат само смртни случаи каде што вируcот бил основната причина, KOBИД-19 ни од далеку не се рангира како водечка причина за смрт кај малите деца.

За деца под една година е на 9-то место, зад грип и пневмонија, срцеви заболувања и убиства. Според ЦДЦ, несреќите имаат околу 25 пати поголема веројатност да убијат бебе отколку KOBИД-19.

За жал, тие лажни бројки се повторени од бројни мејнстрим извори.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!