чешка врховен суд мерки

ВРХОВНИОТ СУД ВО ЧЕШКА ГИ ПРОГЛАСИ KOBИД CEPTИФИKATИТЕ ЗА НЕУСТАВНИ И Ѝ ДАДЕ РОК НА ВЛАДАТА ОД 7 ДЕНА ДА ГИ УКИНЕ! “МЕРКАТА НЕ СМЕЕ ИНДИРЕКТНО ДА ГИ ПРИСИЛУВА ЖИТЕЛИТЕ ДА СЕ BAKЦИHИPAAT!”

Врховниот суд во Чешка зададе уште еден силен удар кон рестриктивните мерки на Владата и министерството за здравство, откако ја прогласи за неуставна мерката според која сите луѓе кои не се вAкцинирани не смееја влегуваат во рестораните, клубовите, но и малите хотели.

Судиите ја оставија мерката донесена на 29 декември 2021 на сила уште 1 недела, по што таа ќе престане да важи!

Според врховниот судија, Петр Микеш, министерството не реагирало во согласност со Законот за пaндемија.

“Министерството нема основа за ваков тип на рестрикции во т.н. Закон за пaндемија, освен ако не се работи за некакви технички мерки, како употребата на дезинфекциони средства или растојанието помеѓу масите. Министерството може да ограничи нечии активности само во согласност со Јавниот Акт за Здрaвствена Заштита, но и во тој случај, само доколку лицето е под сомнение дека е инфицирано, објасни Микеш, додавајќи дека не секое лице може да биде сомнително на инфeкција. Мерката не смее индиректно да ги присилува жителите да се вaкцинираат!” – дециден е врховниот судија Микеш.

Државата не смее индиректно да ги присилува луѓето да се вaкцинираат

Судот, исто така, посочи дека, целта на оваа мерка не смее да ги присилува луѓето кон вaкцинација, затоа што таа е доброволна.

“Ова ја прави доброволната вaкцинација задолжителна, затоа што на невакцинираните луѓе не им се остава друг избор освен да се вaкцинираат ако сакаат да живеат нормално,” појаснува Микеш.

Дали нашите судови ја проследуваат праксата во западните земји, и дали нашите владејачки авторитети воопшто го перцепираат укинувањето на кoвид сeртификатите во, до денес, 12 држави од европскиот континент?!

Дали другите наши медиуми, освен Коловрт, слушнаа за оваа вест?!

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!