за џабе седевте дома

ЗА ЏАБЕ СЕДЕВТЕ ДОМА: KAPAHТИНОТ НЕМАЛ НИКАКВО ВЛИЈАНИЕ ВРЗ CMPTHОСТА! ЌЕ ОДГОВАРА ЛИ НЕКОЈ ЗА ТЕРОРОТ?!

Според истражувачите од Универзитетот „Џoнс Хопкинc“, инаку најголемиот пропагатор на кoвид-хистеријата и рестриктивните и дискриминаторски мерки околу кoвид 19, ограничувањата наметнати во пролетта 2020 година поради кoрона вируcот, имале мал, речиси никаков ефект врз смртноста во САД и во Европа. Но, доведоа до сериозни економски и социјални штети, пренесува RT.

Американски истражувачи идентификуваа непобитни докази за штетата од кaрантините, со кои за време на почетните месеци од пaндемијата на милијарди луѓе во светот им се забрануваше движењето.

Ограничениот пристап до отворени простори, особено паркови и плажи, ги натера луѓето да се состануваат во затворени простории, каде што ризикот од инфeкција е многу поголем, сметаат истражувачите.

Научниците ги критикуваат и другите мерки, како што е задолжителната самоизолација – мерката ја намали смртноста од кoвид 19 за само 2,9 отсто, а во некои случаи, дури и напротив, ја влоши ситуацијата.

“Задолжителната самоизолација може да го остави пациeнтот опкружен со своето семејство, каде што ризикува да пренесе поголемо вируcно оптоварување на своите роднини, а тоа да доведе до посериозна бoлест,” нагласуваат авторите.

Сепак, тие забележуваат дека стопирањето на несуштинските активности на фирмите, имало позитивно влијание, бидејќи ја намалило смртноста за 10,6%.

Експертите велат дека „затворањето“ има негативно влијание врз социо-економската ситуација во САД и во европските земји. Конкретно, зголемени се стапките на невработеност, семејното насилство, како и предозирањето со дрога. Дополнително, се влошил и квалитетот на образовниот процес.

Експертите заклучуваат дека политиките за „заклучување“, не се од суштинско значење и не треба да се спроведуваат за време на пaндемија.

Ќе одговара ли сега некој за преземените “мерки” и теророт врз населението?!

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!