ЗАПОЧНА „ГОЛЕМИОТ ОТПОР“, НАМЕСТО „ГОЛЕМИОТ РЕСЕТ“ НА ГЛОБАЛИСТИТЕ

ЗАПОЧНА „ГОЛЕМИОТ ОТПОР“, НАМЕСТО „ГОЛЕМИОТ РЕСЕТ“ НА ГЛОБАЛИСТИТЕ

Така, претпоставувам дека Големиот отпор (Great Resist) започна.
Да појаснам што се случува…

Во моментов, барем на површината на работите, според вашиот просечен Џо, секоја земја има своја влада, финансии, регулативи, итн. итн.
Да бидеме искрени, глобалните финансии, владите и регулативите се контролирани од иста група на луѓе, па оттука и предлогот за Големиот Ресет (Great Reset).

Она што го сакаат Светскиот економски форум и Светската здравствена организација (колективно одговорни за 80% од светските страдања) е да постои „Еден светски поредок“.
Во основа, тие сакаат секоја земја, банка, закон, технолошка фирма, фармацевтска компанија и личност да бидат целосно контролирани од ЕДНО глобално тело на „главни чинители“.
Ова е тоа што е Големото ресетирање.

Идејата е да се приватизира целиот јавен сектор на секоја земја на планетава и да се стави во рацете на оваа глобална елита.
Она што тие би сакале да го кажат кога би биле потполно искрени е „ние во секој случај поседуваме и финансираме сè и затоа сакаме апсолутна контрола над сè“.

Да ви посочам фрагмент од тоа што планира Светскиот економски форум е нивната најпозната изрека досега од нивната агенда за 2030 година „нема да поседувате ништо и ќе бидете среќни“.

Сега, со цел да се спречат глобалните немири и бунт, тие мора да го спакуваат како нешто напредно, зелено и убаво.
Се обидоа да го искористат тероризмот како изговор за да ја свртат топката за целосна контрола, тоа не им успеа.
Тие потоа се обидоа со педофилија, што всушност им се врати назад.
Кoвид беше нивниот магичен куршум, кој РЕЧИСИ успеа.
Па сега следното…….климатските промени и банкарскиот систем умира.

Постои добро позната поговорка во масонството „Ordo Ab Chao“.
Ред преку хаосот е преводот.
Па, како ги контролирате луѓето?
Мора да создадете проблем или закана од која потоа можете да ги „заштитите“ додека ќе ја всадите вашата злобна агенда.

Ова е местото каде што доаѓа Големиот Отпор.
Што е Големиот Отпор?
Па, искрено, наидов на движењето само пред неколку недели и се чини дека добива на интензитет.
Факт е дека со нашата сопствена комуникација и однесување, можеме да го промениме правецот на целата оваа работа.

Па, како луѓето придонесуваат за Големиот ОТПОР?

 • Бојкотирање на големите корпорации во замена за тргување со локални претпријатија во „човечка“ сопственост.
 • Бришење на сите онлајн записи и сметки на платформи во сопственост на соработници кои инвестираат во Големото Ресетирање (Фејсбук/Мета).
 • Повлекување средства од банките и претворање во физички средства како злато.
 • Прекинување на снабдувањето со енергија и користење на домашни генератори како подготовка за енергетските измами што доаѓаат.
 • Глобални демонстрации против ционизмот/поранешните нацисти (сите луѓе вклучени во ова се ционисти иронично).
 • Масовни миграции на луѓе надвор од земјите со задолжителни вакцини.
 • Купување чамци (за слобода на движење претпоставувам).
 • На ова е вклучено воспотавување на глобални заедници и инвестирање во спречување на „Ресетирањето“.

Автор: Sara Badry

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

 • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
 • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
 • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!