ЗАСТРАШУВАЧКО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ НА МАКРОН: ЌЕ ИМА ГЛАД ВО СВЕТОТ ВО СЛЕДНИОТ ПЕРИОД

ЗАСТРАШУВАЧКО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ НА МАКРОН: ЌЕ ИМА ГЛАД ВО СВЕТОТ ВО СЛЕДНИОТ ПЕРИОД

Претседателот на Франција Емануел Макрон, како што вели, постои можност, Франција да национализира одредени фирми кои се занимаваат со увоз и производство на енергенси.


Францускиот претседател Емануел Макрон, најави недостаток на храна во следните година и половина и наведе дека последиците од војната во Украина ќе доведат до глад во одредени делови на светот: „Ќе имаме сериозна криза во следните 12 – 18 месеци, со недостаток на храна во Африка и на блискиот Исток, заради војната во Украина“, рече Макрон.
Како што кажа, постои можност француската држава да национализира одредени фирми кои се занимаваат со увоз и производство на енергенси.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!