mark of the beast

“ЖИГОТ НА ЅВЕРОТ” И ЗА ДЕЦА – БИЛ ГЕЈТС САКА ДА ИМПЛЕМЕНТИРА ПЕЧАТ СО НЕВИДЛИВО МАСТИЛО И ЗА НАЈМАЛИТЕ

Само неколку месеци пред јавното откривање на корона вирусот во Вухан, научниците од Технолошкиот институт во Масачусетс (МИТ) објавија дека е завршена технологијата за „тетовирање на печати“ (“жиг на ѕверот?!”), што би ги следеле нивните евиденции за вакцинација на децата.

Микрочипот, кој може да се инсталира директно во кожата, е дизајниран со посебна невидлива боја која може да се види со посебен филтер за мобилен телефон. Таа боја не се гледа со голо око.

Траејќи до пет години, оваа боја се открива со блиска инфрацрвена светлина, која се осветлува на кожата во областа каде што е инјектирана. Веќе е тестиран на свињи и стаорци, а можен следен чекор е да се започне со давање инјекции и на децата.

Милијардерот Бил Гејтс се повика оваа технологија во раните денови на епидемијата, сугерирајќи дека дигиталните „пасоши“ за корона вирусот вклучуваат евиденција за инјекциите, односно вакцините.

„Систем – сèуште не тестиран на деца – ќе обезбеди брз и лесен пристап до историјата на вакцинацијата, ќе го избегне ризикот од службени грешки, но ќе додаде малку на цената или ризикот од постапката“, објави Scientific American, цитирајќи студија за проектот “Science Translational Medicine”.

Повторно користејќи ги сиромашните како изговор за создавање вакви злосторства, научниците вклучени во проектот тврдат дека тој ќе им помогне на земјите во развој да постигнат подобри здравствени резултати за децата.

„Особено во земјите во развој каде што медицинските досиеја можеби не се толку целосни или достапни, може да биде корисно да се имаат медицински информации директно поврзани со личноста“, рекол Марк Праусниц, професор по биоинженеринг на Техничкиот институт Џорџија, кој не беше вклучен во студијата.

„Мислам дека ова е прилично интересен начин да се постигнат тие цели.”

Преку ова, исто така, логично се постигнува целта за поврзување на податоците за идентификација на луѓето во една инјекција или тетоважа со микрочип што може да се скенира при купување и продажба, пристап до забранети згради, возење, вклучување во социјални активности и сл.

Според биоинженерите на MIT, Роберт Лангер и Ана Јакленец, мали парчиња полни со микроиглички прво се втиснуваат на кожата на децата за да им се вбризгаат вакцини. После тоа, нивниот доказ за инјектирање се чува на другите компоненти за инјектирање.

Со едноставно скенирање на зглобовите, челото или каде и да се инјектираат овие компоненти, владата може брзо да провери дали детето е „во тек“ со распоредот за вакцини.

„Тимот на крајот користеше технологија наречена квантни точки, ситни полупроводнички кристали што рефлектираат светлина, кои првично беа развиени за означување на клетките за време на истражувањето“, објави Scientific American. „Бојата се покажа како безбедна за луѓето“.

Како и да е, очекувано, не сите се согласија со овој план. Експертите за приватност велат дека постои ризик луѓето да се шетаат со микрочипови во нивните тела кои ги содржат сите нивни лични информации.

„Различни луѓе и различни култури веројатно ќе се чувствуваат поинаку за невидливата медицинска тетоважа“, додал Праусниц.

Воопшто не е чудно што Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс го финансираше ова истражување. Лансирана е поради „директно барање“ на самиот Гејтс, кој тврди дека ги сака овие микрочипови во човечките тела со цел „искоренување на болестите“.

„Ако немаме добри податоци, навистина е тешко да се искорени болеста“, додаде Ана Јакленец во поддршка на агендата на Гејтс.

Се овистинуваат ли некои милениуми стари пророштва или сепак не?!

Следете ја нашата Фејсбук страна и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrtcom/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!